mijn foto-tekeningen

23  Vakantie in Europa

Foto-tekening 6
In deze tekening zit mijn vrouw Loes op een paard en loop ik er naast, in de woestijn onder de brandende zon.
Naarmate het ons economisch beter ging, konden wij het ons veroorloven om over de Hollandse landsgrenzen heen te kijken. Tijdens de grote schoolvakantie van de kinderen gingen we met onze auto op vakantie richting zonovergoten bestemmingen als Italië, Spanje en Istrië (onderdeel van voormalig Joegoslavië). "Wij" wil zeggen: mijn eigen gezin, het gezin van mijn jongere broer Teddy, mijn zusje Olly met haar echtgenoot Anton, en uiteraard mijn moeder. In drie auto’s met een nachtstop onderweg reden we de zon tegemoet.
Foto-tekening 8: Gezichtjes tegen een rimboe-decor
Buurmeisje van mijn vrouw in Semarang als vrouwelijke Tarzan
 Eerlijk is eerlijk, tijdens deze vakanties was het mijn moeder die met regelmaat als financieel 'sponsor' fungeerde. Reden daarvan was dat zij vrijwel kosteloos bij mijn zusje en zwager in huis woonde (eerst in Amsterdam, daarna in Leiderdorp, Venray en laatstelijk in Tilburg). Daardoor kon ze een groot deel van haar weduwepensioen, AOW en vakantiegeld sparen. Zij kon er zelf intens van genieten, als ze zag dat haar kinderen en kleinkinderen met volle teugen van hun vakantie genoten. De juweliers in met name Italië zullen er ook beslist nooit spijt van hebben gehad mijn moeder als gulle klant te hebben. Zij had de gewoonte om alle dames in ons gezelschap mee te nemen naar de plaatselijke goudsmid, om ze vervolgens op haar kosten in de juwelen te steken. Ook als we tijdens onze vakanties een keer de kwaliteit van de keuken van de lokale Chinees wilden controleren, was het mijn moeder die het zich kon veroorloven de rekening voor zich op te eisen. De namen van alle accommodaties en plaatsen waar we zijn neergestreken, zijn me inmiddels ontschoten, maar ik kan me nog wel goed herinneren dat we in Italië in zogenaamde Sunclass bungalows verbleven. Het was hier dat mijn zwager Anton op zekere dag zijn donkergroene Ford Capri tijdens een terugrit naar deze hoog in de heuvels gelegen bungalows, plotseling in de berm 'parkeerde'. Auto behoorlijk in de kreukels, maar "ach", zei mijn zusje, "we hebben een goede verzekering." Helaas bleek mijn zwager dat jaar die "goede verzekering" niet te hebben afgesloten.....

Op de terugweg van een vakantie in Italië kwam ik onderweg eens een plantje tegen van wat hier in de volksmond een "apenboom" wordt genoemd (araucaria araucana). Met de woorden "ga je weg of ik neem je weg" heb ik dat plantje uiteindelijk in een vuilniszak mee naar Holland genomen, waar het in onze achtertuin uiteindelijk tot een bijna acht meter hoge boom is uitgegroeid. Op dat moment had ik er nog geen weet van dat we vele jaren later onze geliefde kleine viervoeter Axel diep onder de grond van die boom zijn laatste rustplaats zouden moeten geven.

De natuur ligt in dromen verzonken bij Malang te Oost-Java
De natuur ligt in dromen verzonken bij Malang te Oost-Java

Aan dit meer hierboven  hebben we heerlijk gegeten:

Groepsfoto en gerechten
Samen met zoon Glenn, die deze foto nam, en Indonesische naamgenoten Abels uit Malang, genoten we van een heerlijke maaltijd.
Gezelschap
Foto links: Naamgenoot Felix Abels, de zoon van Daisy Abels, met zijn vrouw en dochter.
Foto rechts: v.l.n.r. naamgenote Daisy Abels, mijn zoon Glenn en naamgenoot Jacob Abels.
Indische feestavond van Rumah Melati
Op de foto's hierboven draagt mijn dochter Sandra een prachtige sarong met kebaya, speciaal aangetrokken voor deze feestavond. Op de linkerfoto staat zij naast mijn zusje Olly; op de kleinere foto in het midden danst zij met enkele vrienden en op de rechterfoto sta ik naast haar.

Volgende (24) »  Omhoog   ^^  « Vorige (22)